«Найкращий подарунок захисникам»: Рада ухвалила закон про нове вітання у війську

5 Жовтня 2018 00:21

Народні депутати ухвалили у другому читанні закон, відповідно до якого у війську та Національній поліції вітатимуться словами «Слава Україні! – Героям слава!».

Під час ранкового засідання Верховної Ради України, яке транслює телеканал ZIK, проект Закону про внесення змін до статутів Збройних Сил України № 9036 підтримав 271 обранець.

Законопроект, поданий Президентом України, передбачає встановлення у Збройних Силах України нового вітання «Слава Україні! – Героям слава!» замість вітання радянського зразка.

Закон вносить зміни до Статуту внутрішньої служби ЗСУ, Статуту гарнізонної та вартової служб ЗСУ та Стройового статуту ЗСУ щодо встановлення нового військового вітання «Слава Україні» – «Героям слава» та впорядкування Ритуалу підняття Державного Прапора України. Окрім того, запроваджується альтернативне звернення до військовослужбовця «пане» до чинного нині «товариш».

У другому читанні та у цілому законопроект підтримав 271 обранець.

Перший заступник голови ВРУ Ірина Геращенко наголосила, що ухвалений закон – найкращий подарунок українського парламенту до Дня захисників України.

Нагадаємо, 3 вересня Президент України Петро Порошенко вніс у ВРУ законопроект № 9036 «Про внесення змін до статутів Збройних Сил України».

6 вересня Верховна Рада України

«Слава Україні!»: Рада підтримала нове офіційне вітання у ЗСУ
підтримала у першому читанні законопроект, який передбачає встановлення у ЗСУ нового вітання «Слава Україні! – Героям слава!». Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/10/04/naykrashchyy_podarunok_zahysnykam_rada_uhvalyla_zakon_pro_nove_vitannya_u_1419761

Джерело: zik.ua