Пенсійний фонд України не погоджується з вимогами «Укрпошти» на підвищення тарифу на доставку пенсій

У підсумку це може призвести до додаткових витрат. Про це пише Хвиля.

Заступник Директора департаменту Пенсійного фонду України Лілія Пухлий прокоментувала ситуацію. Вона підкреслила, що зараз тариф на доставку розраховують за розміром пенсії кожного конкретного громадянина. Коли мова йде про підвищення, потрібно буде змінювати формулу розрахунку соцвиплат.

«Враховуючи, що тариф на оплату послуг по доставці та виплаті пенсій визначено у відсотках від суми пенсії, яка виплачується, розмір оплати за послуги зростає пропорційно величині зростання пенсійних виплат одержувачам через ПАТ «Укрпошта». Підвищення тарифу на доставку пенсій та грошової допомоги призведе до додаткових витрат на доставку, які не передбачені в бюджеті Пенсійного фонду України. Джерела для їх покриття не визначені»,   заявила Пухлий.

Як відомо, тариф на доставку пенсій «Укрпоштою» зараз дорівнює 0,79% від розміру пенсійної виплати для городян і 1,56% для жителів сіл.

Зазначимо, що нещодавно «Укрпошта» повідомила про відмову виплат пенсій українцям. Пояснили це складним фінансовим становищем. У Пенсійному фонді закликають підвищити тариф на доставку пенсій протягом не пізніше двох місяців.

Нагадаємо, раніше стали відомі нові правила нарахування стажу.

Як повідомляв портал “Знай.uа”українцям запропонували наживатися на смерті подружжя. Нещодавно в мережі з’явилася новина про те, що в Мінсоцполітики анонсували нову поправку. Згідно з документом, якщо один з подружжя, який одержував більш високу пенсію, помер, то другий може перейти на його пенсію.