У середу, 10 жовтня, Кабінет міністрів України прийняв рішення дозволити індивідуальний (поквартирний) облік у старих будинках із горизонтальною системою опалення, жителі яких на даний момент оплачують за все спожите будівлею тепло пропорційно площі квартир. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Тепер квартири, в яких встановлять лічильники (у будинках з горизонтальною розводкою інженерних мереж) або прилади-розподілювачі (при вертикальної розводки), зможуть регулювати температуру в своїх приміщеннях, економити і платити тільки за своїм лічильником з доплатою за обігрів місць загального користування”, – прокоментував прийняту Кабміном постанову очільник Мінрегіону Геннадій Зубко.

Також політик додав, що вибір споживачами оптимальної системи індивідуального обліку здійснюється за технічної можливості інженерних систем та економічної доцільності для кожного старого будинку.

Згідно з документом, тепер для системи обліку за допомогою приладів-розподілювачів необхідно, щоб їх встановили не менше 50% мешканців багатоквартирного будинку. При цьому оплата установки такої системи виконується за рахунок споживачів-власників квартири.