В Україні обмежено щільність житлової забудови

17 Жовтня 2018 20:55

В Україні з 1 вересня 2018 року набули чинності нові державні будівельні норми з містобудування, які вводять граничні показники щільності населення мікрорайону, інформує 1NEWS.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

“При плануванні нового мікрорайону показники щільності населення у великих і найбільших містах припускається підвищувати не більше ніж на 20%, тобто до 540 осіб/га, за окремими умовами: щоб на території мікрорайону обов’язково розміщувалися підземні автостоянки або багатоповерхові гаражі, вбудовано-прибудовані дитсадки і створювалися озеленені відкриті тераси в житлових і громадських будівлях”, – написав він.

“В Україні з 1 вересня 2018 року набули чинності нові державні будівельні норми з містобудування, які вводять граничні показники щільності населення мікрорайону, інформує 1NEWS. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook. “При плануванні нового мікрорайону показники щільності населення у великих і найбільших містах припускається підвищувати не більше ніж на 20%, тобто до 540 осіб/га, за окремими умовами: щоб на території мікрорайону обов’язково розміщувалися підземні автостоянки або багатоповерхові гаражі, вбудовано-прибудовані дитсадки і створювалися озеленені відкриті тераси в житлових і громадських будівлях”, – написав він. За словами заступника міністра, раніше максимальна щільність населення визначалася на рівні 450 осіб/га, але при наявності певного обгрунтування вона могла перевищуватися в кілька разів. “Хто як хотів, так і обгрунтував необхідність. В результаті в деяких районах наших міст щільність населення сягала 2000 осіб/га. Ми не можемо допустити таке підвищення щільності до тих пір, поки на місцях не буде розроблена актуальна комплексна містобудівна документація: це генеральні плани населених пунктів, детальні плани територій і зонінг”, – підкреслив Парцхаладзе.

За словами заступника міністра, раніше максимальна щільність населення визначалася на рівні 450 осіб/га, але при наявності певного обгрунтування вона могла перевищуватися в кілька разів.

“Хто як хотів, так і обгрунтував необхідність. В результаті в деяких районах наших міст щільність населення сягала 2000 осіб/га. Ми не можемо допустити таке підвищення щільності до тих пір, поки на місцях не буде розроблена актуальна комплексна містобудівна документація: це генеральні плани населених пунктів, детальні плани територій і зонінг”, – підкреслив Парцхаладзе.

 

Джерело: 1news.com.ua