Керівництво США запропонувало Україні військові кораблі-фрегати, – ЗМІ

19 Жовтня 2018 21:08

Представники США направили запит до Міноборони України з пропозицією передати військові кораблі-фрегати.

Про це повідомляє «Український мілітарний портал» з посиланням на власні джерела.

«З власних джерел Українського мілітарного порталу стало відомо, що керівництво США направило через військового аташе посольства Сполучених Штатів Америки листа на адресу Міністерства оборони України щодо надання військово-технічної допомоги Збройним Силам України, в тому числі для Військово-морських Сил ЗС України», – йдеться у повідомленні.

Передати Україні можуть фрегати типу «Oliver Hazard Perry», які можуть бути передані в рамках програми надлишкового майна.

Зазначені кораблі можуть значно підвищити обороноздатність ЗС України на Чорноморському та Азовському театрі військових дій.

Наприкінці серпня 2018 року посол України у США на прес-конференції «Україна-США: Чому можемо говорити про новий рівень партнерства» розказав, що успіх у реалізації проекту з передачі патрульних катерів типу Island дозволить Україні закуповувати та отримувати у США більш сучасні озброєння. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/10/18/kerivnytstvo_ssha_zaproponuvalo_ukraini_peredaty_viyskovi_korablifregaty__1429583

Джерело: zik.ua