Соціальну інфраструктуру у містах повинна контролювати місцева влада

9 листопадаа 2018 00:26

Антон Терехов Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе вважає, що місцева влада повинна контролювати забезпечення населених пунктів соціальною інфраструктурою.

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе повідомив, що сьогодні темпи розвитку соціальної інфраструктури не встигають за темпами житлового будівництва. У підсумку – класи у школах переповнені, а місць в дитячих садочках катастрофічно не вистачає.

Згідно з ДБН на 1000 жителів має бути обов’язково передбачено 38 місць у дитсадках та 135 місць у школах. І містобудівні умови повинні видаватися відповідно до цих норм, і це відповідальність місцевої влади. Таку думку Лев Парцхаладзе висловив у ході експертної дискусії «Лінія зелена, лінія блакитна: наскільки ефективні нові правила забудови?» у прес-центрі Українського кризового медіа-центру.

Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону. Також Лев Парцхаладзе підкреслив, що виконання норми про кількість місць у дитсадках і школах на 1000 жителів, як і інших норм діючих ДБН є обов’язковими для проектувальників, архітекторів та будівельних організацій. Парцхаладзе також нагадав, що для мінімізації диспропорції між будівництвом житла та важливих соціальних об’єктів у нових нормах вже введена можливість проектувати невеликі вбудовані та вбудовано-прибудовані дитсадки у житлових будинках.

Джерело: dom.ria.com