ЄБРР виділив «Укрзалізниці» $150 млн

10 листопадаа 2018 00:03

Кредит виданий без державних гарантій

«Укрзалізниця» хоче встановлювати реальні ринкові тарифи на вантажні перевезення

Європейський банк реконструкції і розвитку і ПрАТ «Укрзалізниця» пописали довгострокову кредитну угоду про виділення банком 150 млн дол. на придбання нових вантажних піввагонів, повідомляє ЦТС з посиланням на виконувача обов’язків голови правління «Укрзалізниці» Євгена Кравцова.

«Кілька годин тому підписали довгострокову кредитну угоду з ЄБРР на придбання нових вантажних піввагонів … Ми отримуємо 150 млн дол. Під хорошу відсоткову ставку. Вона нижче, ніж на банківському ринку України та міжнародних ринках капіталу. На ці гроші ми побудуємо найпопулярніший рухомий склад – вантажні піввагони», – повідомив Кравцов у Facebook.

Він підкреслив, що цей кредит виданий без державних гарантій.

«Після підвищення в рейтингу Fitch це черговий сигнал для всього ринку: «Укрзалізниця» – надійний партнер і стабільна компанія», – зазначив Кравцов.

За його словами, тендер на піввагони ЄБРР вже оголошений, перші поставки очікуються ще до кінця 2018 року.

«Ці вагони передамо в окремо створену дочірню компанію. Це дозволить встановлювати реальні ринкові тарифи на вантажні перевезення, вагони зможуть працювати на ринку як приватний парк і заробляти значно більше, ніж парк інвентарний», – підкреслив керівник УЗ.

Він зазначив, що для компанії це безпрецедентні умови роботи, які вперше дозволять планувати окупність рухомого складу.

При цьому в інформації, опублікованій ЄБРР, відзначається, що на виділені кошти планується придбання до 6500 нових відкритих вантажних піввагонів загального призначення. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/economics/finances/jebrr-vidiliv-ukrzaliznici-150-mln-543919.html

Джерело: glavcom.ua