У Дніпрі відкрилась виставка картин, присвячена життю міста

16 листопадаа 2018 00:51

Сьогодні 18:30
У Дніпрі відкрилась виставка картин, присвячена життю міста

Вчора, 15 листопада, в Дніпропетровському художньому музеї відкрилась виставка місцевої художниці Ірини Костирко «Моя осінь-весна». Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на сторінку музею у Facebook.

Як зазначається, на виставці представлено розмаїття живописних жанрів, серед яких: краєвид, натюрморт, портрет, жанрова картина.

Окрім природи, художницю Ірину Костирко цікавить життя оточуючих людей, яких вона зобразила на картинах. Значний розділ виставки присвячено Дніпру – її рідному «місту на трьох пагорбах» та людям, які тут живуть. Це і міський краєвид («В піднебесну височінь», 2008), і портретні зображення цікавих автору персонажів («Портрет Антоніни Андріївни», 2008), і жанрові замальовки з життя мегаполісу («Мир», 2016).

Відзначається, що зображення певної людської постаті в роботах авторки стає узагальненим портретним образом суспільного значення («Мелодія міста», 2010).

Картини експонуватимуться до 9 грудня в Дніпропетровському художньому музеї за адресою: вулиця Шевченка, 21. Графік роботи: щоденно, окрім понеділка та вівторка з 10:00 до 17:30 (каса працює до 17:00).

Нагадаємо, що в Дніпровському Музеї українського живопису відкрили першу персональну виставку дніпровського художника Олександра Нем’ятого «Череда».

Автор: Людмила СТУПАК, Фото: Олександр ЯРОШЕНКО

Джерело: dniprograd.org