Стало модою “дякувати” Путіну за повернення України до важливих тем національної ідентичності, мови, релігії. Мовляв, ми самі не знали як творити Український світ, а Путінська Росія “простимулювала”!
Про це найчастіше говорять Порошенко і його речники. Йому і його команді, яка складається з “януковичів” і “черновецьких”, які ще недавно фінансували московську церкву, пропагували російськомовні газети і радіо, інвестували в російську економіку, напевно, є за що дякувати. Для тих же, хто протягом сучасної Незалежності працював для утвердженням УКРАЇНСЬКОГО СВІТУ звучить це дико і принизливо.
Але я не зовсім про це. 

Турбує мене інше: реально Україна відходить від “світоглядного Путіна”, але все частіше нагадує часи “світоглядного Распутіна”!
Нині:
-“воскреслі Апостоли” за гроші та за підтримки правоохоронців лікують від усіх хвороб;
– владою та правоохоронними структурами створена найбільша в Європі мережа лотерейно-грального бізнесу;
– кількість новітніх будинків розпусти зростає в геометричній професії (про секс-туризм в сучасній Україні якось невдобно признаватися);
– самозванці й авантюристи повсюди: від ВР до АТО-організацій;
– з негідників і клоунів створюють моральних авторитетів…

Отож, УКРАЇНСЬКИЙ СВІТ треба творити не на білбордах і у політичній рекламі, а ЩОДЕННОЮ працею за умов сформованої ДЕРЖАВНОЇ ГУМАНІТАРНОЇ ПОЛІТИКИ.

БО ЛЮБИТИ УКРАЇНУ треба до ГЛИБИНИ ВЛАСНОЇ, а не БЮДЖЕТНОЇ КИШЕНІ й не лише ПІД ЧАС ВИБОРІВ, а КОЖНОГО ДНЯ!

Блог Миколи Томенка