Символічно, що в День Гідності та Свободи група депутатів з партії Порошенка і Кличка вирішили відродити кримінальну відповідальність ЗМІ за НАКЛЕП.

Як інформує інтернет-портал UA1, троє народних депутатів від “Блоку Петра Порошенка” Микола Паламарчук, Артур Палатний і Олег Велікін вирішили запровадити кримінальну відповідальність за наклеп. У пояснювальній записці до відповідного законопроекту йдеться, що “одним з останніх випадків розповсюдження неправдивої інформації є випадок зі звинуваченнями, що лунають на адресу народного депутата України щодо причетності до вчинення особливо тяжкого злочину – нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк“.

Нагадаю, що у 2012 році активний діяч команди Черновецького і Януковича – Журавський зареєстрував законопроект про кримінальну відповідальність про наклеп і МИ спільними зусиллями НЕ ДОПУСТИЛИ його ухвалення. Під час Революції Гідності соратники Януковича і нинішні політичні біженці Колісніченко і Олійник зареєстрували такий же законопроект в числі так званих диктаторських законів, які проголосували руками.

Згодом, ці законопроекти визнали нечинними.

І от нині вже представники провладних партій Порошенка і Кличка просувають ідеї команди Януковича про кримінальну відповідальність про наклеп?!

Цікаво, що саме колишнього помічника одного з авторів законопроекту Паламарчука заарештували як ймовірного організатора злочину.