Водії у Дніпрі блокують під’їзди “швидких” до обласної дитячої лікарні

23 листопадаа 2018 21:28

Через залишені автівки лікарям доводиться нести важкохворих дітей на руках.

Заблоковані карети “швидкої”.

У Дніпрі волонтери вийшли на акцію, аби вибороти проїзд до лікарні швидким
У Дніпрі боротьба за паркувальні місця біля обласної дитячої лікарні. Приватний транспорт не дає “швидким” оперативно доправляти тяжких пацієнтів до приймального відділення. З проханням вгамувати порушників лікарі звернулись до поліції. Водночас, волонтери вийшли виборювати проїзд для рятувальних бригад із пензлем у руках, йдеться в сюжеті ТСН.16.45.

Немовля у тяжкому стані лікар швидкої вимушений нести до лікарні на руках. Бо геть усі під’їзди заблоковані приватними авто. Це фото стало останньою краплею для Олександри. Вона – волонтер дитячої лікарні.

«Взяла валик, фарбу і написала. Я думала, що люди хоча б це будуть бачити, що великими літерами написано, якщо знаку не бачать. Але не допомогло», – каже Саша.

Попри знаки і навіть напис на асфальті, водії лишають авто просто під приймальним відділенням обласної дитячої лікарні. “Швидким” місця вже немає.

Водії “швидких” скаржаться, припарковані легковики блокують під’їзд з усіх боків лікарні. Сюди щодоби з усієї області доправляють щонайменше сотню маленьких пацієнтів. Ще стільки ж везуть до міського дитячого травмпункту, який розташований на території лікарняного комплексу. Поки водій “швидкої” маневрує між припаркованими приватними авто, лікарі втрачають дорогоцінний час для порятунку хворої дитини.

ВІДЕОУ Дніпрі волонтери вийшли на акцію, аби вибороти проїзд до лікарні швидким

Заблоковані карети швидкої. У Дніпрі боротьба за паркувальні місця біля обласної дитячої лікарні. Приватний транспорт не дає “швидким” оперативно доправляти тяжких пацієнтів до приймального відділення. З проханням вгамувати порушників – лікарі звернулись до поліції. Водночас, волонтери вийшли виборювати проїзд для рятувальних бригад – із пензлем у руках. Водії, що займають місця для швидких, винними себе не вважають. Деякі заявляють, що мають усі підстави паркуватись саме тут, адже вони також з дітьми.

Пан Сергій несе на руках травмованого сина. Машину без зайвих нагадувань, чи не єдиний, лишив подалі від входу, на загальній парковці.

«Ми можемо донести ще. А «швидка» може набагато важчих привезти”, – каже чоловік.

Виховні акції волонтери влаштовують чи не щодня. Та водії реагують вкрай агресивно. У патрульній поліції кажуть, намагаються боротись з порушниками та не завжди вдало.

«Є складнощі в пошуку таких громадян, які залишають транспортний засіб та йдуть до лікарні. Є і громадяни, які не розуміють. Може бути штраф максимальний 510 гривень», – кажуть патрульні.

Тому виходять на рейд. Тільки-но копи з’являються біля лікарні, знаки про заборону паркування раптом починають бачити геть усі водії. Тож відтепер до лікарні, на прохання медиків, поліція прибуватиме регулярно.

Джерело: tsn.ua