Екс-президент повідомив, звідки Україна може чекати підтримки у відкритій війні з Росією

29 листопадаа 2018 23:05

Не треба вводити людей в оману. Прямої військової допомоги з боку НАТО Україні не буде, тому що ми не є членом Альянсу.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив перший президент України Леонід Кравчук.

Гість програми зауважив, що чув не одну заяву від НАТО про сумніви щодо допомоги, коли буде агресія проти країни-члена. «Україна не є членом НАТО, і сподіватись, що будуть якісь практичні дії щодо допомоги – не варто», – зазначив перший Президент України.

За його словами, з цього приводу не треба вводити людей в оману. Прямої військової допомоги з боку НАТО Україні не буде, тому що Україна не є членом Альянсу.

«Я не знаю, чи ми можемо отримати від когось ще допомогу, але те, що НАТО не допоможе, я знаю точно. Нам можуть допомогти батальйонами. Ну от у нас є спільний батальйон із Польщею і з іншими нашими сусідами. І якщо ці батальйони будуть брати участь у військових діях, то, наприклад, поляки можуть долучитися, так як вони перебувають у цих батальйонах. Але угод, які б гарантували таку участь, у нас не існує», – зауважив Кравчук.

Коментуючи слова ведучого про те, що була заява державного секретаря США Майкла Помпео, де той пообіцяв військову допомогу, пан Кравчук сказав, що могли виникнути проблеми з перекладом. Часто такі речі, як допомога зброєю, сприймаються як військова допомога.

«Прямої військової допомоги я не очікую від США. Власне кажучи, навіть так ставити питання не потрібно», – констатував гість програми.

Нагадаємо, колишні президенти України – Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко – оприлюднили заяву щодо запровадження воєнного стану в Україні. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/11/29/eksprezydent_povidomyv_zvidky_ukraina_mozhe_chekaty_pidtrymky_u_vidkrytiy_1459245

Джерело: zik.ua