НАЗК оприлюднило результати аналізу звітів політичних партій за ІІ квартал

30 листопадаа 2018 00:10
Усього в другому кварталі звіти надали 274 політичні партії.
НАЗК оприлюднило результати аналізу звітів політичних партій за ІІ квартал

За ІІ квартал 2018 року Звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру (далі — Звіт)  подали до Національного агентства з питань запобігання корупції 274 партії, передає прес-служба НАЗК.

Станом на сьогодні за виявленими у Звітах політичних партій  фактами порушень Національне агентство склало й направило до органів суду 178 адміністративних протоколів. Більшість порушень стосуються порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії,  за що передбачена відповідальність за статтею 212-15  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила член Національного агентства Наталія Корчак.

«Усі відповідні порушення зафіксовані у висновках про результати аналізу Звітів та в адміністративних протоколах, складених та направлених до судових інстанцій. Порушення виявлені у звітах  всіх політичних парламентських партій, окрім Радикальної партії Ляшка. Серед найбільших сум внесків, зроблених на підтримку партії з порушенням закону і таких, що  підлягають конфіскації, це 1 982 050 гривень внесків на рахунок політичної партії «Основа», 1 296 460 гривень  на підтримку ВО «Батьківщини» та  584 144 гривні, які були надані на підтримку ВО «Свобода», — зауважила Наталія Корчак.

Вона також повідомила, що найбільше фактів порушень виявлено у звітах партій «Наш край», «ВО «Свобода», «За життя», «Основа», «Українське об’єднання патріотів УКРОП». Це порушення встановлених порядку подання або строків подання звіту політичної партії, порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії та невиконання законних вимог (приписів) Національного  агентства,  за що передбачена відповідальність за статтями  212-21, 212-15, 188-46 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Розмір внесків від фізичних та юридичних осіб, отриманих політичними партіями  на фінансування їх статутної діяльності:

Політичні партії, які мають найбільш поширену мережу місцевих організацій, та регіон, де місцеві організації здійснюють найактивнішу діяльність:

Розмір витрат парламентських політичних партій на утримання місцевих осередків:

Витрати політичних партій  на заробітну плату:

Розмір витрат політичних партій на оренду приміщень:

Розмір витрат партій на інформаційну, рекламну, видавничу, поліграфічну діяльність:

Витрати політичних партій на видавничу діяльність:

Витрати політичних партій на розміщення зовнішньої політичної реклами:

Витрати політичних партій на розміщення реклами на ТБ:

 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК та ДФС підписали протокол про порядок автоматизованого обміну інформацією.

Крім того, НАЗК затвердило план проведення перевірок в державних органах та органах місцевого самоврядування на 2019 рік.

Джерело: sud.ua