Президент подав у Раду законопроект про припинення дії договору про дружбу з РФ

3 Грудня 2018 00:11

Закидане фарбою посольство Росії в Києві. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Закидане фарбою посольство Росії в Києві. Фото: Getty Images/Global Images UkraineПрезидент Петро Порошенко вніс у Верховну раду законопроект про припинення дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією. Проект закону визначено як невідкладний.

Про це йдеться сайті парламенту, – повідомляє Тиждень.

Зазначається, що проект закону визначено президентом як невідкладний.

Нагадаємо, 26 листопада Верховна Рада Україна ухвалила закон про введення воєнного стану у десяти областях України з 26 листопада. 28 листопада Порошенко підписав закон про затвердження указу «Про введення воєнного стану в Україні». Так, в Україні офіційно запроваджений воєнний стан, закон про затвердження указу президента України «Про введення воєнного стану в Україні» 28 листопада опублікований у спеціальному випуску офіційної газети Верховної Ради «Голос України».

19 вересня в Україні набув чинності указ Порошенка про рішення РНБО про непродовження договору про дружбу з РФ.

21 вересня Міністерство закордонних справ України скерувало Росії ноту про припинення дії Договору про дружбу і співробітництво.

Згодом президент Петро Порошенко повідомив, що доручив поширити ноту про припинення дії Договору про дружбу і співробітництво між Україною та РФ як офіційний документ Генасамблеї ООН. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/12/03/prezydent_podav_u_radu_zakonoproekt_pro_prypynennya_dii_dogovoru_pro_druzhbu_z_1461271

Джерело: zik.ua