Підраховано середню вартість новорічного застілля для українців

12 Грудня 2018 20:11
У новий, 2019 рік, Україна входить з високим зростанням тарифів і цін на продукти, низькими пенсіями, воєнним станом і низкою інших негативних соціальних моментів. Однак і хорошого в житті України в році, що минає, досить. Хоча святкувати новий рік більшість українців будуть скромно.

Так, згідно з інформацією видання «Українські новини», за рік вартість новорічного столу збільшилася на 18%. Так що навіть при економному підході на організацію зустрічі Нового року доведеться витратити близько 3000 гривень.

Подорожчання торкнулося всіх традиційних новорічних страв.

«Незамінна страва новорічного столу – салат «Олів’є» – за рік подорожчала з 119 грн. до 149 грн. (за порцію на 5-6 чоловік). Тільки за 11 місяців цього року морква подорожчала на 65%, солоні огірки подорожчали на третину, на чверть зросла ціна зеленого горошку, ціна картоплі збільшилася до 10 грн./кг. Не залишилося без наслідків і подорожчання вареної ковбаси на 12% до 92,20 грн./кг, додамо сюди ще яйця і майонез, які теж не подешевшали. Ще одна страва, без якої важко уявити Новий рік – «оселедець під шубою» – збільшилася в ціні на 20%, приготування «холодного» обійдеться на 15% дорожче – на 11% збільшилася в ціні яловичина, на 8% – курятина. Шампанське теж подорожчало – пляшка «ігристого» обійдеться в 90 грн», – розповів народний депутат Михайло Папієв.

Нагадаємо, в нашому авторському матеріалі більш детально підраховані витрати українців на святкове застілля. Крім того, автор запропонувала українцям кілька варіантів святкового меню.

Раніше повідомлялось, що з початку року ціни на продукти зросли майже на 10%. В Україні подорожчалисвинина, борошно і молоко, зате подешевшало сало.

Джерело: ua.news