ЗАРПЛАТИ У НАСТУПНОМУ РОЦІ МОЖУТЬ ЗРОСТИ НА 70%

16 Грудня 2018 01:11


Зарплати у наступному році можуть зрости до 70%. Про це говорить експерт із питань працевлаштування Тетяна Пашкіна.

За її прогнозами, наступного року середня зарплата в Україні може перевищити запланований НБУ показник у 11,5 тис. грн. Причина у так званій «гонці озброєнь» на міжнародному ринку праці.

За словами Пашкіної, річ у тім, що на сьогодні український ринок праці дуже щільно співпрацює з ринками у Польщі, Чехії, Німеччині та інших європейських країнах. І зараз більша частина значних підвищень зарплати у нас відбулася через те, що вони мали відбутися, бо виробництво або втратить третину людей, які просто виїдуть працювати за кордон, або підніме зарплату на 50-70%, щоб утримати працівників, – пояснила Пашкіна. 

Наприклад, нещодавно у Німеччині розглядали закон про полегшення умов в’їзду українських трудових мігрантів. Якщо цей законопроект ухвалять – зарплата в Україні підніметься ще вище.

Проте, не кожен український роботодавець працює так ефективно, щоб дозволити собі таку велику зарплату і він має працювати ефективніше і отримувати більший прибуток, в який буде вкладатися і підвищена зарплата, – пояснила експерт.

Джерело: ranok.ictv.ua