Про це повідомляє “Хвиля“.

Зокрема, профільний міністр Геннадій Зубко розповів, що споживачі комунальних послуг все ж можуть вимагати проведення спеціальної перевірки з якості надання подібних послуг.

“Споживачі комунальних послуг зможуть вимагати проведення перевірок якості ЖКП і надалі отримувати відшкодування. Це стосуватиметься перевірок якості послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення, вивезення побутових відходів, управління багатоквартирним будинком”, – зазначив Зубко.
Крім того він додав, що відповідне рішення уряду значно підсилює права та інтереси звичайних споживачів, адже ним встановлюється прозорі механізми з надання комунальних послуг.

Разом з тим варто відзначити, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, знизила тариф на транспортування газу вдвічі, про що повідомила її голова Оксана Кривенко.

З повідомлення випливає, що таке рішення призведе до зниження вартості імпортного газу, який купує і споживає Україна, на 6 доларів. Крім того, такий стан справ зовсім невигідний для Росії, оскільки запуск нею газопроводу в обхід нашої країни стає недоцільним.

Кривенко підкреслила, що українська газотранспортна компанія додатково зміцнить свою конкурентоспроможність, як більш економічна і абсолютна альтернатива “Північного потоку” та іншим обхідним газопроводам. Також чиновниця висловила сподівання, що завдяки цьому рішенню вдасться укласти вигідний для України контракт після настання 2019 року.

У той же час, новина примітна і тим, що зниження тарифу може посприяти зростанню інвестицій у сферу українського транзиту газу. Зокрема, створить сприятливі умови для участі іноземних інвесторів в управлінні газотранспортною системою України. Це рішення зміцнило позицію нашої країни на міжнародній арені і зайвий раз показало, що Україна – перспективний і надійний партнер. Наступним завданням, як вважає Кривенко, є досягнення перемоги в боротьбі за інвестиції та завантаженість газотранспортної системи.