Держава Україна чи українська держава?, – у Дніпрі відбулися щорічні Бандерівські читання

29 Грудня 2018 23:27
Держава Україна чи українська держава?, - у Дніпрі відбулися щорічні Бандерівські читання

У рамках щорічних Бандерівських читань сьогодні, 29 грудня, у Дніпрі відбулась лекція “Держава Україна чи українська держава?”. За словами спікера, керівника Січеславської міської організації “Свобода” Максима Дорофеєва, відповідь на це питання дає саме постать Бандери і діяльність його руху. Про це повідмляє Дніпроград із місця події.

“Для мене особисто Степан Бандера – це людина-практик і людина-дія. Це людина, яка організувала у 30-тих роках національних рух і надала Україні новий імпульс”, – зазначив лектор.

На заході дніпрянам розповіли про сворення Акту “Відновлення Української держави”, що прийняли 30 червня 1941 року, печатку з тризубом, а також підготовку до відповідного проголошення.

“Німці знали про настрої оунівців, націоналістів і про одвічне прагення українців здобути свою державу. Бо в меморандумі, який надіслали до Берліну бандерівці, чітко вказано: “ми розглядаємо вас як тимчасових союзників, але якщо ви будете відверто негативно ставитись до прагнення української нації на державість, думки українців стосовно співпраці зміняться”. Дозволити собі у ті часи таку риторику як Бандера, не міг собі дозволив ніхто”, – додав Максим Дорофеєв.

За його словами, Бандерівський рух сформував новий світогляд людей і створив новий тип українця сильного лиціарського чину.

“Для українських націоналістів найголовнше – щоб Українська держава була, щоб вона була наповнена українським змістом і щоби у ній панувала українська нація, а не національні меншини, як це відбувається зараз”, – підсумував лектор.

Раніше повідомлялося, що у Дніпрі розповіли про Бандерівський рух на Січеславщині.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org