В Україні стали жорсткішими “правила гри” для безробітних, адже тепер їх мотивацію у пошуку роботи будуть оцінювати так звані радники і вирішувати, чи дійсно людина зацікавлена у пошуках, а не імітує їх для отримання коштів від держави.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну постанову Кабміну.

У повідомленні йдеться, що з 1 січня 2019 року в Україні набув чинності новий порядок реєстрації та перереєстрації безробітних.

За новими правилами, безробітних будуть оцінювати, щоб з’ясувати, наскільки вони мотивовані до праці. Також буде оцінюватися можливість працевлаштування конкретної людини.

Крім того, впроваджується інститут так званого кар’єрного радника. Спеціаліст буде допомагати безробітному шукати роботу і планувати кар’єру. Радник на основі оцінки безробітного допоможе скласти індивідуальний план з працевлаштування.

Окрім того постановою з 1 січня 2019 року в Україні збільшився мінімальний розмір допомоги по безробіттю. Особи, яким призначаються виплати з урахуванням страхового стажу та заробітної плати з 1440 гривень, отримуватимуть 1630 гривень. Ті, кому виплати призначаються без урахування страхового стажу та заробітної плати — з 544 гривень до 610 гривень.

зарплата

зарплата
Нагадаємо,  держава змінила порядок реєстрації та перереєстрації безробітних. Відповідна постанова Кабміну вступила в силу 1 січня 2019 року.

служба зайнятості

служба зайнятості

Зокрема, новим порядком реєстрації впроваджується інститут кар’єрного радника,  який сприяє тим, хто шукає роботу, зареєстрованим безробітним у пошуку роботи, плануванні кар’єри.

Отже, з січня нового року у всіх центрах зайнятості України починають роботу кар’єрні радники. Про те, чим вони будуть займатись, повідомили в  прес-службі Державної служби зайнятості.

Як повідомляв раніше Знай.ua,  Андрій Рева, міністр соціальної політики, пояснив різницю нарахування субсидий для безробітних українців, які проживають у містах і селах.

Про це він повідомив у парламенті на годині запитань до уряду, передає “Економічна правда”.

“Щодо безробітних – чітко прописана у положенні різниця між жителями міста і села. Враховуючи те, що в селі залишається велика проблема безробіття, навіть якщо людина не працює, йому може бути призначена субсидія у світлі рішення комісії”, – зазначив Рева.

Також Знай.ua писав про те, що  найбільше в українській столиці не вистачає кваліфікованих робітників і співробітників сфери обслуговування.