На передвиборчі плакати кандидатів у президенти збираються витратити майже 6 мільйонів гривень

9 Січня 2019 22:33
Друк та доставку передвиборчих плакатів замовила Центральна виборча комісія. Тендер оголосили на офіційному сайті державних закупівель ProZorro.
На передвиборчі плакати кандидатів у президенти збираються витратити майже 6 мільйонів гривень

Загалом у ЦВК замовили виготовлення та доставку 2 996 100 плакатів. Як пояснює замовник, таку кількість передбачають з розрахунку по два примірники про кожного кандидата на кожну виборчу дільницю, пише Експрес-онлайн.

“Тираж інформаційних плакатів може бути зменшено. Усе залежить від фактичної кількості зареєстрованих кандидатів на пост президента України та фактичної кількості звичайних та спеціальних виборчих дільниць”, – йдеться у технічних вимогах до тендерної документації.

Усі плакати повинні бути однаковими за формою, розміром та поліграфічним виконанням. У лівій верхній частині буде розміщуватися кольорова фотографія кандидата. Під нею зазначаються біографічні відомості про нього та текст його передвиборної програми.

Інформаційна продукція повинна бути упакована в окремі пакунки для кожного із територіальних виборчих округів. Після цього виконавець має доставити замовлення до окружних виборчих комісій та Міністерства закордонних справ України.

До речі, плакати мають бути надруковані та розвезені до 11 березня цього року.

Очікувана вартість замовлення оцінена ЦВК у 5 мільйонів 720 тисяч 935 гривень. Сам аукціон призначили на 27 лютого.

Джерело: expres.online