ЦВК виділяє майже 16 млн грн на підтримку інформаційно-аналітичної системи «Вибори президента України»

12 Січня 2019 18:58

Інформаційно-аналітична система «Вибори президента України», де ЦВК розміщує дані про кандидатів у президенти, виборчі округи, хід та результати голосування

Тендер провели із застосуванням переговорної процедури

Центральна виборча комісія 11 січня повідомила про намір укласти угоду з ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Медирент» (Київ) на модифікацію та підтримку інформаційно-аналітичної системи «Вибори президента України» загальною вартістю 15,67 млн грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Замовник провів тендер із застосуванням переговорної процедури. При цьому пояснив, що звертався до трьох підприємств («Софт Продакшн», «МіроМікс Юнайтед», «Науково-виробниче підприємство «Проком»), які працюють на цьому ринку. Водночас вони відмовилися від надання послуг з модифікації та підтримки системи «Вибори президента України», при цьому запропонували розробити нову інформаційно-аналітичну систему. Орієнтовна вартість розробки такої системи становить 36 млн грн – 42,5 млн грн, термін – 7-36 місяців.

Тому ЦВК стверджує, що вирішило зекономити бюджетні кошти і в стислі терміни укласти угоду з розробником системи ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Медирент».

Раніше на замовлення ЦВК «Медирент» спільно з «Науково-виробничим підприємством «Проком» розробили інформаційно-аналітичні системи «Вибори президента України-2014», «Позачергові вибори народних депутатів України-2014», «Місцеві вибори-2015».

За даними бізнес пошукового ресурсу Youcontrol, ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Медирент» створено 1995 року. Засновниками є двоє киян Роман Коваль і Юрій Шутка. Фірма спеціалізується на випуску програмного забезпечення.

Нагадаємо, що 31 грудня 2018 року, розпочалась передвиборча кампанія. За законом процес має стартувати за дев’яносто днів до дати голосування, яка припадає на 31 березня 2019 року. Кошторис на проведення виборів президента становить понад 2,35 мільярда гривень, на проведення парламентських виборів — майже 1,95 мільярда гривень. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/cvk-vidilyaje-mayzhe-16-mln-grn-na-pidtrimku-informaciyno-analitichnoji-sistemi-vibori-prezidenta-ukrajini-560489.html

Джерело: glavcom.ua