У Дніпрі організували курси для юристів, які безкоштовно захищатимуть жінок, постраждалих від домашнього насильства

17 Січня 2019 13:38
У Дніпрі організували курси для юристів, які безкоштовно захищатимуть жінок, постраждалих від домашнього насильства

У Дніпрі організували курси для юристів, які у подальшому на благодійній основі захищатимуть жінок, постраждалих від домашнього насильства та гендерної дискримінації, а також жінок, які опинились у складних життевих умовах. Про це повідомляє Дніпроград зі слів організаторки курсів, юристки Юлії Сегеди.

“Так, у нас існують центри безкоштовної правової допомоги, але, як правило, жінки, постраждалі від домашнього насильства, настільки замкнені у собі, що будь-яке звернення до державної структури, чи то поліції, чи то центру, вони сприймають з погляду недовіри, що їм там не допоможуть. Якщо є ті, хто готовий це робити, то я із задоволенням ділитимусь своїми знаннями, навчу, як це робити і покажу всі необхідні документи”, – зазначила Юлія Сегеда.

За її словами, на сьогодні відгукнулося вже 20 охочих допомагати потерпілим жінкам. На курсах їх навчатимуть реагувати на бездіяльність правоохоронних органів, розкажуть, у яких випадках видаються приписи, та нададуть поради, як змусити державні структури займатися справою, з якою до них звернулися. Утім, наголошує: долучитися можуть лише юристи, які мають хоча б базові фахові знання.

Надалі організаторка надаватиме їм менторську підтримку – допомагатиме і консультуватиме у складних справах.

Раніше повідомлялося, що новий закон про домашнє насильство може стати підставою для маніпуляцій та корупції.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org