Сьогодні Верховна Рада України на ранковому засіданні ухвалила проект закону щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи.

Безсумнівно, закон про зміну релігійними громадами підпорядкованості тому чи іншому патріархату є важливим і необхідним для країни – люди, які мешкають на тій чи іншій території безперечно мають право визначатись до якої церкви ходити.

Тоді чому за законопроект проголосували лише 229 депутатів, а 45 взагалі не голосували?

Очевидно, що питання серед депутатів викликав зовсім не зміст закону.

Проаналізуємо…

З дружнього «Народного фронту» не голосували 3.

У фракції Самопоміч один утримався.

Фракція «Опозиційний блок» більшістю проголосували «проти» – 23 депутати й не голосували 11.

Депутати групи «Відродження» не голосували в кількості 12 осіб, 1 – «проти» і лише 1 – «за».

Але найбільше депутатів з так званої коаліції, які були присутніми у Верховній Раді і не голосували, є саме з президентської партії БПП – 12 осіб, з яких левова частка колишніх «ударівців», делегованих міським головою столиці Кличком. З таких результатів можна зробити висновок, що президент втрачає довіру не лише серед населення, а й у власному оточенні.

Можливо їм, як і народу України, набридло цинічне використання такого важливого ціннісного релігійного питання напередодні виборів з селфі в церквах та «Томос-Туром», який інакше, як передвиборчою агітацією за бюджетні кошти не назвеш?

Більшість його дій, особливо за останній час, не дали бажаного результату та не отримали очікуваної підтримки серед населення. Саме це й стало важливою причиною, чому тепер президент залишився без підтримки соратників.