В Україні пропонують дозволити вільне планування квартир

30 Січня 2019 22:04

В Україні пропонують дозволити вільне планування квартир

 У Київській обласній державній адміністрації пропонують скасувати норму проектування кухні-ніші лише з покімнатним плануванням і передбачити вільне планування квартир. Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе, передає УНН.

“Слідом за сміттєпроводами хочемо прибрати ще одну застарілу норму в ДБН щодо житлових будинків – проектувати квартири лише з традиційним покімнатним плануванням. І натомість запровадити можливість використовувати сучасні планувальні рішення. Наприклад, проектувати кухні-ніші, та і взагалі передбачати вільне планування квартир”, – написав Парцхаладзе.

За його словами, сьогодні кухні-ніші дозволено робити лише в однокімнатних квартирах. Відтак, пропонується ввести можливість такого проектування і для квартир більших габаритів: двокімнатних, трикімнатних – однак за умови.

“Тільки за важливої умови – обладнання кухні електричною плитою та механічною витяжною вентиляцією”, – зазначив заступник.

За його словами, ці зміни дозволять ефективніше організовувати житловий простір та сприятимуть створенню більш комфортних умов проживання.

Джерело: unn.com.ua