“Люди звичайно хочуть того, що їм подобається, 
подобається ж звичайно те, що вимагає найменшої праці.”
Вячеслав Липинський

89 осіб подали документи на посаду кандидата в Президенти. За самими обережними прогнозами 35-40 з них отримають реєстрацію й два місяці будуть вантажити український народ про те, як його врятують!
Однак, найтрагічніше, що багато експертів та громадян радіють такому стану справ і оцінюють це як велику демократичність?!

Я ж АБСОЛЮТНО ВПЕВНЕНИЙ, що нинішня маразматична, охлократична та анархічна модель президентської кампанії є ЗЛОМ.

По-перше, організаційно, бо забезпечити змістовну презентацію програм і команд кандидатів буде неможливо (про довжину і вигляд бюлетеня мовчу);

по-друге, наявність “брудних кандидатів”, які зобов`язані джерелом фінансування “вбивати” впливових політиків, перетворює дискусію із визначення оптимального майбутнього у війну всіх проти всіх;

по-третє, і це найстрашніше, низка кандидатів зареєстровано для легітимації більшості у виборчих комісіях в інтересах кандидата від влади…

Є, щоправда, і політики із невиліковною хворобою власної політичної неадекватності!
Отож, нині важлива максимальна координація в середовищі української, європейської, демократичної опозиції під час виборчої кампанії щодо переведення дискусії із депресивної площини штучного протистояння Порошенко-Путін, в активну площину боротьби за УКРАЇНУ без Путіна з війною, Порошенка з корупцією та олігархів з тіньовою економікою! 

А про кандидатів з нульовим рейтингом треба просто забувати і нагадати їм після виборів про необхідність зміни професії!

П.С. А згодом, вже у новому Парламенті потрібно узаконити процедуру отримання статусу офіційного кандидата в Президента через виконання низки вимог кандидатом у кандидати в Президенти.

Блог Миколи Томенка