Актор фільму “Позивний Бандерас” шукає бійців та волонтерів для участі у театральній резиденції

8 Лютого 2019 20:54
Актор фільму "Позивний Бандерас" шукає бійців та волонтерів для участі у театральній резиденції

У Дніпрі стартує один з проектів “Творчих криївок” для учасників бойових дій – театральна резиденція бійців. Про це сьогодні, 8 лютого, під час прес-конференції в ІА “Інформатор” розповіла керівник БО БФ “Творча криївка” Віталіна Маслова, передає Дніпроград.

“Творчі криївки” – це реабілітація учасників війни творчістю. Загальний проект являє собою десятиденні заїзди до мальовничих природніх місць, де бійці мають можливість розслабитися і набратися сил. Нині волонтери провели вже 43 заїзди творчої реабілітації. У рамках проекту для бійців також проводили освітні лекції, розповідали про мистецтво, організовували школу танців.

“Минулого року народився новий проект нашого фонду. Він називається “Мистецьки резиденції для бійців”. Цього року ми з ним вже стартували. Ми проведемо чотири мистецькі резиденції і всі учасники війни з Росією, будь-хто бажаючий може до нас приєднатися”, – зазначила Віталіна Маслова.

Під час проекту кожен з бійців матиме можливість заглибитися в одне з мистецтв – відчути себе актором, режисером, письменником, кіносценаристом, художником чи мистецтвознавцем. За словами кураторів, це дозволить талановитим АТОвцям самореалізуватися в художній, літературній, театральній та кінематографічній сферах.

Особливість полягає у тому, що керівником кожної резиденції є учасник АТО, який має власний бойовий досвід.

Першою організованою резиденцією стане театральна. Нині для неї шукають бійців та волонтерів, які готові за допомогою мистецьких засобів документального театру поділитися зі світом своїми історіями. Художній керівник “Творчої криївки” у Дніпрі – актор театру “Віримо” Олег Шульга.

“Ми збираємося скласти виставу з історій бійців і щоб вони самі були виконавцями. Це буде терапевтичний ефект, для людей, які візьмуть участь. Друга важлива складова – щоб тема війни звучала у мистецтві та суспільстві”, – прокоментував Олег Шульга.

15 лютого відбудеться прослуховування у Дніпрі.

Наступними резиденціями стануть літературна, живописна та кіношкола.

Раніше повідомлялося, що у Дніпрі відбувся третій щорічний Різдвяний бал для бійців АТО та волонтерів.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org