Змінили правила призначення субсидії

11 Лютого 2019 21:15

За новою постановою Кабміну житлова субсидія не призначається за наявності простроченої понад 1 місяць заборгованості з оплати житлового-комунальних послуг.

Кабінет міністрів зменшив з двох до одного місяця максимальний термін простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. Згідно з постановою Кабміну №62 від 6 лютого, житлова субсидія не призначається (в тому числі на наступний період) якщо структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад місяць заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком.

У березні субсидіанти вперше отримають «живі» гроші на оплату ЖКГ

Але відповідна норма не застосовується при призначенні субсидії громадянам на наступний період у разі, коли Міністерством соціальної політики не забезпечено фінансування житлових субсидій таким громадянам у грошовій формі (зокрема у готівковій формі).

Крім того, постанова передбачає, що з 1 травня 2019 року призначення житлової субсидії домогосподарствам, які таку субсидію отримували протягом опалювального сезону 2018/19 року на підставі їх звернень до 31 грудня 2018 року, здійснюється лише після подання нової заяви (в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника) та декларації.

Источник: https://dom.ria.com/uk/news/izmenili-pravila-naznacheniya-subsidii-242032.html © DOM.RIA.com™

Джерело: dom.ria.com