Азовське море охоронятимуть десантні кораблі

13 Лютого 2019 23:23

Із 2019 року Азовське море охоронятимуть два десантних катери «Кентаври».

Про це заявив заступник начальника головного управління оборонного планування Генштабу ЗСУ В’ячеслав Дем’яненко, передає «Прямий».

За інформацією Дем’яненка нові катери «Кентаври» приєднаються до шести малих броньованих артилерійських катерів. Крім того, до вже існуючих збираються додати ще один малий броньований артилерійський катер.

Дем’яненко зазначає, що зараз триває розробка технічного проекту ракетного катера типу «Лань», який оснащений ракетним комплексом «Нептун». Також у рамках міжнародної допомоги у військовій сфері США передали Україні два патрульні катери типу Island.

За його інформацією управління бригад надводних кораблів переформували у дивізіони надводних кораблів, а дивізіони кораблів охорони і забезпечення – у дивізіони кораблів охорони рейду. Також було сформовано дивізіон та ланку суден забезпечення, які виконуватимуть завдання із забезпечення функціонування корабельного складу.

В Україні на озброєння прийняли 16 зразків та допустили до експлуатації 32 зразки озброєння та військової техніки (ОВТ), поставили до військ близько 8 тисяч одиниць нового або модернізованого озброєння та близько 500 тисяч одиниць боєприпасів. Від США було прийнято 5 радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби та 2 тис. 500 приладів нічного бачення. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/02/13/azovske_more_ohoronyatymut_desantni_korabli_1509369

Джерело: zik.ua