Зараз Росія переключить свій інтерес на Одесу, – експерт

14 Лютого 2019 23:36

і
Росія веде гібридну стратегію. Незабаром вона переключить увагу на Одесу, її морський шлях. Агресор спробує там проконтролювати потік і встановити свої правила.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» заявила аналітик Центру міжнародних досліджень Дипломатичної Академії імені Геннадія Удовенка при МЗС України Олена Снігир.

«Навіщо іноземцям давати військові кораблі, техніку тощо. В чому інтерес допомагати нам? Грузія зуміла створити на своїй території інтерес Китаю і США разом. Тобто в стабільності, економічному зростанні в цій країні зацікавлені два світових лідери. Тепер Росія може вести діалог зі США і Китаєм про безпеку Грузії, а не лише з маленькою і слабкою Грузією», – пояснює експерт.

«Україна створила такий інтерес для великих гравців? Якби в Азовському морі були зацікавлені США, Китаю, ЄС, то події могли б розвиватися по-іншому. Україна могла б привабити портами, спільними підприємствами, заводами. Завдяки російській агресії зараз регіон перетворився на глухий кут. Туди не ведуть дороги», – каже Олена Снігир.

Знищення припортового регіону України – це стратегія Росії, наголошує аналітик.

«Росія веде гібридну стратегію. Незабаром вона переключить увагу на Одесу, її морський шлях. Агресор спробує там проконтролювати потік і встановити свої правила. Тому тут виникає питання: чи зможе Україна створити більший інтерес для великих країн? Потрібно, щоб міжнародні гравці розуміли, що вторгнення у Чорне море, блокада, агресивні дії РФ нашкодять їхнім бізнес-інтересам і грошам. Тоді ми будемо бачити реакцію», – додає Олена Снігир. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/02/14/zaraz_rosiya_pereklyuchyt_sviy_interes_na_odesu__ekspert_1510009

Джерело: zik.ua