У Дніпрі оберуть батьківську раду при міському голові

16 Лютого 2019 22:50

Сьогодні 21:00
У Дніпрі оберуть батьківську раду при міському голові

У лютому цього року спливає термін повноважень діючого складу Батьківської ради при міському голові. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив представник громадської організації «Правозахисна справа» Михайло Яценко, передає Дніпроград.

Незабаром оберуть новий склад Ради. Заявити про бажання стати членом Батьківської ради можуть усі бажаючі батьки школярів, написавши відповідну заяву до Департаменту гуманітарної політики та керівника того чи іншого навчального закладу.

“Не знаю як ви, але я тільки зараз дізнався про те, що цих представників взагалі обрали ми з Вами (тобто батьки). Особисто у мене питань було дуже багато до голови цього органу, але якось відповідей я так і не почув. Якщо подивиться на повноваження цього органу , то стає очевидною поява питань: скорочення педагогів (Наказ 29), шафи, ремонти, харчування, одним словом «питання освітнього процесу наших дітей». Погоджували чи ні, а що взагалі погоджували? Проте давати оцінку роботі членів Батьківської ради при міському голові не буду”, – пише Михайло Яценко.

Активіст зазначає, що у так званій “оптимізації” освіти Департамент завжди заявляв, що всі дії «погодили з Батьківською радою”. Тому дуже важливо цього разу обрати реально діючий її склад.

“Ми маємо обрати робочий та прозорий склад органу. Ну як кажуть: «почекаємо». Бо взагалі є думка  щодо того, що уже всіх знову вибрали, тоді «поспілкуємось»”, – зазначив Яценко.

Зі зразком заяви можна ознайомитися за посиланням.

Автор: Дарина ТВАРА

Джерело: dniprograd.org