“Укрзалізниця” наполягає на підвищенні тарифів

3 Березня 2019 20:59

"Укрзалізниця" наполягає на підвищенні тарифів - today.ua
Фото: capital.ua

“Укрзалізниця” поширила повідомлення, в якому наполягає на необхідності підвищення вантажних тарифів. Відзначається, що протягом 2019 року “Укрзалізниця” має намір підвищити тариф на вантажоперевезення в цілому на 23 відсотки. Причому в подальшому “Укрзалізниця” має намір підвищувати тарифи автоматично.

Такі плани викликали серйозне протистояння вантажовідправників з різних галузей, які говорять про те, що подібні рішення “Укрзалізниці” приведуть до неприпустимого зростання витрат, порушення системи ціноутворення на їх продукцію, цінового розбалансування змішаних логічних ланцюжків.

Сьогодні “Укрзалізниця” повідомила, що в доларовому еквіваленті тарифи на залізничні вантажні перевезення в межах України сьогодні значно нижчі, ніж шість років тому. І навіть передбаченої індексації тарифу на 14,2% недостатньо хоча б для виходу на рівень 2013 року (вони залишаться нижче на 37%).

Директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики АТ “Укрзалізниця” Антон Саболевський заявив, що тарифи значно нижчі за європейські, тому “Укрзалізниця” фактично дотує українських виробників, чиї ринки збуту знаходяться в Європі.

Джерело: today.ua