Лідер партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко, перебуваючи в Полтаві та Кременчузі, зустрівся з журналістами та студентами місцевих навчальних закладів.

Зокрема в Кременчузі Микола Томенко оглянув вище професійно-технічне училище, зустрівся з авганцями, воїнами АТО та їхніми сім`ями.

Підбиваючи підсумки перебування на Полтавщині, Томенко зазначив, що стан регіону викликає значне занепокоєння: “Регіон, який творив українську історію, її мову й культуру, сьогодні знаходиться в жахливому стані. Дивлячись на дороги від Полтави до Черкас, складається враження, що тут відбулася війна, яка спустошила край більше, ніж битва під Полтавою в 1709 році. Трагедія полягає в тому, що регіон, який повинен бути окрасою та перлиною сільського та еко-туризму, сьогодні на стільки занедбаний з точки зору інфраструктури, відсутності елементарного інтернету та нормальної якості життя в 21 столітті, що складається враження, ніби поки відбувається війна на сході країни з Росією, хтось тут оголосив неоголошену війну на Полтавщині та Черкащині, зруйнувавши ці два регіони”.

Не зважаючи на байдужість влади до стану культури та інфраструктури областей, фонд Миколи Томенка “Рідна країна” продовжує займатись просвітницькою діяльністю, відвідуючи навчальні заклади та знімаючи популяризуючі фільми про видатних українців регіону та історичні місця.

“Батьківщина Симоненка, Короленка, Котляревського, Старицького заслуговує на краще майбутнє і при зміні влади, яка не буде вивозити гроші з України, а буде інвестувати в Україну, можна перетворити цей регіон на важливу складову туристичного потенціалу країни”, – підсумував Микола Томенко.