Активісти запускають першу у Дніпрі Антикорупційну школу

12 Березня 2019 22:51
Активісти запускають першу у Дніпрі Антикорупційну школу

Громадські активісти у Дніпрі відкривають першу в місті Антикорупційну школу. Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на публічну сторінку ГО “Спільнота активної молоді – САМ” у Facebook.

Активісти зазначають, що через запущені корупційні схеми, наша Держава потерпає майже у всіх секторах та сферах розвитку.

“Але якщо ми хочемо успішного майбутнього для країни, то зобов’язані протидіяти корупції та боротися з цією проблемою на різних рівнях. Як саме? Цьому ми і навчимо студентів під час навчання в “Антикорупційній школі: Дніпро”, – йдеться у повідомленні.

Програма включає теоретичні та практичні заняття, та декілька модулів. Перший етап – ознайомчий, де учасникам розкажуть про антикорупційну діяльність в Україні та сусідніх державах. Розпочнеться він 19 березня, де активісти проведуть зустрічі із студентами у ВНЗ міста.

Другий етап – більш практичний, який стартує у квітні.

“Експерти з ГО “Громадський контроль”, Prozorro, НАБУ, Clarity Project, Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Transparency International, Центру протидії корупції розкажуть та покажуть, що таке відкриті дані, електронні декларації, державні закупівлі та доступ до публічної інформації. Ми розкажемо скільки податків віддаємо державі та чому бюджетні кошти належать нам з вами. Також пояснимо, які є в країні антикорупційні органи, як знайти зраду, що з нею потім робити та як провести розслідування”, – зазначається у дописі.

У підсумку учні школи проведуть власні розслідування та матимуть змогу стажуватися у провідних антикорупційних організаціях міста.

Долучитися до заходу можуть усі бажаючі. Навчання у школі безкоштовне.

Джерело: dniprograd.org