Обери життя: у Дніпрі стартував проект безпеки на дорозі

13 Березня 2019 21:26
Обери життя: у Дніпрі стартував проект безпеки на дорозі

Інформаційна кампанія, присвячена безпеці руху на дорогах, реалізовується в Дніпрі в рамках проекту «Обери життя». Даний проект спрямований на підвищення безпеки учасників дорожнього руху та оснований на кращих європейських практиках про соціальні кампанії для мінімізації головних факторів ризику на дорогах. Про це сьогодні, 13 березня, під час прес-конференції в ІА «Інформатор» розповіли організатори проекту, передає Дніпроград.

Зазначається, що організаторами проекту є молоде громадське формування «Лідер Д». Учасники цієї організації мають на меті провести масштабну інформаційну кампанію щодо безпеки руху на дорогах.

Для того, аби акцентувати увагу водія на безпеці, організатори зробили білборди з жорстким змістом. Так, наприклад, на одному з них зображена труна. Тематика даної соціальної реклами направлена на профілактику порушень, які суттєво впливають на безпеку дорожнього руху. Найпоширеніші з них це перевищення швидкості, порушення правил обгону та проїзду перехресть.

«Ми вирішили, що достатньо сидіти і критикувати. Тому і створили наше формування, аби мати можливість діяти на законних підставах. Попри специфічне та жорстке наповнення нашого проекту, ми все ж маємо надію на його результативність», – зазначила голова громадського формування «Лідер Д» Аліада Мансурова.

Організатори зазначили, що з ними буде співпрацювати поліція, яка буде ділитися статистикою порушень на дорозі та ДТП. Також вони закликають приєднатися до проекту усіх небайдужих громадян.

Джерело: dniprograd.org