У міськраді Дніпра відмовили у побудові аеропорту в Дніпрі, бо це не в їх компетенції

24 Березня 2019 18:37
У міськраді Дніпра відмовили у побудові аеропорту в Дніпрі, бо це не в їх компетенції

Робоча група Дніпровської міської ради розглянула електронну петицію, автори якої вимагали побудувати новий аеропорт у межах міста на місці старого аеропорту “Дніпропетровськ”. Як йдеться в офіційній відповіді міськради, розміщеній на сайті Єдиної системи місцевих петицій, члени робочої групи рекомендували відмовити у внесенні вищезазначеної петиції на розгляд сесії міської ради, передає Дніпроград.

У своїй відповіді міська влада послалася на Положення про Державну авіаційну службу України, згідно з якою мерія не має повноважень вирішувати розташування або розширення аеропорту – такі рішення погоджує лише Державіаслужба.

Зазначимо, що всього лише менше двох тижнів тому у Дніпровській міській раді відбулась робоча нарада, на якій запрошені експерти “критикували” ідею побудувати аеропорт у Солоному. Економічно найбільш вигідним варіантом експерти передбачено назвали перебудову чинного Міжнародного аеропорту «Дніпропетровськ», яку наразі активно підтримують у мерії.

Нагадаємо, що наразі аеропортом у Дніпрі за погодженням з Ігорем Коломойським займається харківський бізнесмен, президент і власник групи DCH Олександр Ярославський, який також був присутній на зустрічі.

Аби отримувати найцікавіші новини про те, чим живе місто та область, підписуйтесь на наш Telegram-канал та Youtube.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org