Річки та повітря: на чому акцентують увагу екопроекти Січеславщини

26 Березня 2019 18:18
Річки та повітря: на чому акцентують увагу екопроекти Січеславщини

У 2019-2021 на території планується реалізація приблизно 60 екопроектів, які вже чотири роки втілюються на Січеславщині. У планах – розчищення річок, їх зариблення, захист від підтоплення населених пунктів і загалом покращення якості життя населення. Про це сьогодні під час прес-конференціїї розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації Руслан Стрілець, передає Дніпроград.

Зазначається, що щороку реалізовуються близько 20 екологічних ініціатив, більшість з них націлені на захист від підтоплення та відновлення водних екосистем.  На сьогодні в Департаменті є пропозиції від представників місцевого самоврядування на суму понад два мільярди гривень. Окрім цього, вже є проектна документація на суму понад 1,8 мільярдів гривень.

«Протягом цього періоду ми плануємо розчистити більше 150 км водного простору у річках Оріль, Мокрій Сурі, Вовчій, Чаплинці, Бакаєць, Кам’янці та інших. Від підтоплень ми плануємо захистити 15 населених пунктів області, що покращить якість життя понад 480 тисяч мешканців», – заявив Руслан Стрілець.

Зазначається, що протягом лише 2019 року планується реалізація 15 проектів на території Криничанського, Дніпровського, Солонянського, Петриківського та Царичанського районів, а також в Апостоловому та Верхньодніпровську. Загалом планується розчищення 46 км русел річок, влаштування трьох очисних споруд та 168 колодязів і оглядових камер. Окрім цього,  у планах адміністрації – будівництво водовідвідної мережі довжиною майже 7 км та дренажних систем – 5 км. Аналогічні роботи плануються і в 2020 та 2021 роках.

«Через те, що наша область техногенно навантажена, ми плануємо розбудову регіональної системи моніторингу стану атмосферного повітря. На сьогодні вже встановлено 12 обласних систем та більше 40 приватних, однак для цілісності потрібно встановити ще 38 таких систем», – додав  Стрілець.

Раніше повідомлялося, що за чотири роки на Січеславщині втілили майже 2 тис проектів розвитку.

Автор: Уляна ОЖИНСЬКА

Джерело: dniprograd.org