Вчені придумали новий метод очищення води, більш ефективний, ніж кип’ятіння

27 Березня 2019 20:09

Очищення води

Очищення води
Команда фахівців з хімічного інжинірингу з Університету Нового Південного Уельсу в Канберрі, Австралія, представили свою нову розробку унікального очисника води.

Про це повідомляє Мій Дім.

Наразі найпростішим і доступним методом очищення води є кип’ятіння. Є й інші варіанти – дезінфекція ультрафіолетом, хлорування, і так далі.

Фахівці Університету Нового Південного Уельсу придумали ще один спосіб очищення води, більш дешевий і ефективний, порівняно з традиційними. Для цього достатньо провести крізь рідину бульбашки, наповнені вуглекислим газом.

Вчені пропонують нагрівати вуглекислий газ до певної температури, щоб випущені у воду гарячі бульбашки могли знищувати віруси своїми «розпеченими» стінками. Як показав експеримент, для створення таких бульбашок може використовуватися і звичайне повітря, але чистий вуглекислий газ продемонстрував більшу ефективність.

Дослідники відзначають: на відміну від попередніх подібних систем, новому методу для роботи не потрібен високий тиск. В ході тестування вчені нагріли газ з 7 °C до 205 °C, а потім барботували його через розчин хлориду натрію, в який були додані бактерії E. coli і віруси MS2. В результаті газ знищить всі мікроби і бактерії в розчині. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/03/27/vcheni_prydumaly_novyy_metod_ochyshchennya_vody_bilsh_efektyvnyy_nizh_1537765

Джерело: zik.ua