У Дніпрі відкрилася фотовиставка, присвячена Північноатлантичному альянсу

29 Березня 2019 21:43
У Дніпрі відкрилася фотовиставка, присвячена Північноатлантичному альянсу

Сьогодні, 29 березня, у холі Дніпропетропетровської обласної державної адміністрації розгорнули фотовиставку, присвячену Північноатлантичному альянсу, «NATO@70:Альянс в дії». Про це повідомляє Дніпроград із місця події.

На світлинах – витоки та діяльність Організації Північноатлантичного договору. На знімках відображені такі історичні моменти, як антитерористична операція НАТО “Активні зусилля”, операція міжнародних сил сприяння безпеці в Іславській Респцубліці Афганістан, операція зі встановлення миру в Косові та багато інших. Окремим блоком представлена діяльність щодо підтримки зусиль афганської влади розширювати участь жінок в діяльності збройних сил.

Презентувала виставку, а також розповіла присутнім історію розвитку та трансформації альянсу, політолог, експерт з питань міжнародної безпеки Тетяна Брежнєва.

Крім того, частина експозиції присвячена взаємовідносинам альянсу із Україною – від 1994 року до сьогодення.

“Партнерств у нас декілька. В основному, це партнерство заради миру з євроатлантичними країнами. Є ще Середземноморська ініціатива, а також окреме партнерство з такими партнерами, як Австралія та Нова Зеландія”, – додала політолог Тетяна Брежнєва.

На світлинах, презентованих у цьому блоці, можна побачити миті підписання Україною Рамкового документу програми НАТО “Партнерство заради миру”, відкриття навчань Україна-НАТО, закріплене законодавчо у Конституції прагнення України стати членом ЄС і НАТО тощо.

Раніше повідомлялося, що у Дніпрі розгорнули фотовиставку зі знаковими локаціями міста.

Аби отримувати найцікавіші новини про те, чим живе місто та область, підписуйтесь на наш Telegram-канал та Youtube.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org