Київ потрапив у верхівку кращих стартап-міст світу

6 Квітня 2019 21:24

Київ потрапив у верхівку кращих стартап-міст світу

Київ потрапив у верхівку кращих стартап-міст світу, фактично удвічі поліпшивши попередні позиції. Із 1000 міст світу українська столиця займає 34-те, обігнавши Гельсінкі, Мюнхен, Шеньчжень і Дублін. 

Якщо ж говорити про позицію України загалом, то із сотні країн ми на 31-му.

В останній раз інтерактивну світову стартап-мапу оновлювали у 2017 році.

Позиція країни в рейтингу пов’язана з кількістю проектів, їхньою якістю та бізнес-середовищем стартап-екосистеми.

Всього в Києві нарахували 321 стартап.

Серед найвідоміших, зокрема, PassivDom – перший у світі цілком автономний будинок, що працює винятково на сонячній енергії. Його можна звести за один день, прилаштувати на будь-якій землі і за бажання – перевезти в іншу точку за кілька годин. Уранці клієнт замовляє будинок, а вже ввечері в ньому оселяється. Виготовляється за допомогою 3D-друку. У перших таких тестових домівках можна спробувати пожити вже зараз у Києві. Лише з весни 2017 року PassivDom отримав 8 тисяч замовлень зі США.

Ще один український стартап – електровелосипеди Delfast, розроблені в Україні, можуть подорожувати далі, ніж Tesla Model 3, на одному заряді батареї – 367 кілометрів, і це – світовий рекорд.

Ще один відомий стартап – «Юкрейніан Геарс», що виробляє незвичайні механічні 3Д-пазли з фанери для дорослих і дітей, започаткований у Києві. Зараз люди на п’яти континентах збирають такі унікальні моделі. Для того щоб скласти конструкцію, не потрібно ні клею, ні цвяхів – один зі способів з’єднання деталей є запатентованим винаходом.

А ось український стартап UniExo, що переміг у міжнародному конкурсі інновацій та роботехніки 2017 року, стане кроком для запуску серійного виробництва екзоскелетів – пристрою, що дає людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, можливість повноцінно пересуватися.

А ще серед стартапів України – надпотужний електровелосипед із запасом ходу на одному заряді майже 380 кілометрів. А це більше, ніж в автомобілів Тесла. І наразі це світовий рекорд.

Джерело: kyivtv.com.ua