Активісти з Дніпра їдуть пікетувати Верховну Раду з вимогою прийняття Закону про мову

24 Квітня 2019 22:32
Активісти з Дніпра їдуть пікетувати Верховну Раду з вимогою прийняття Закону про мову

Активісти з Дніпра нагадали містянам про важливість функціонування української мови як державної та зазначили, що завтра, 25 квітня, збираються пікетувати Верховну Раду з вимогою прийняття Закону про мову. Про це повідомляє Дніпроград із посиланням на сторінку голови ГО “Спільнота активної молоді” Владислава Мельничука у Facebook.

Як зазначили активісти, саме мова є індикатором і чинником збереження нації, тому не дарма будь-які імперії обмежували право підкорених народів на вільне спілкування рідною мовою. Вони також нагадали, що нині Україна перебуває в умовах боротьби проти російської агресії, відтак важливо тримати позиції не лише сході проти окупаційних військ, але й інформаційно.

“Крім того, після скасування законопроекту КіКа, в правовому полі повний вакуум, саме тому важливо, аби був закон, який внормовує функціонування державної мови. Саме тому ми їдемо до Києва, аби донести важливість прийняття цього законопроекту до народних депутатів! І закликаю всіх підтримати завтршню акцію о 9:00 на площі Конституції під Верховною Радою!”, – прокоментував Владислав Мельничук.

Раніше повідомлялося, що Вілкул, якому важко розмовляти українською, виступив проти мовного закону.

Автор: Домінік ФРАНК

Джерело: dniprograd.org