Напередодні виборів влада вирішила викинути з бюджету столиці рекордну суму на святкування Дня міста. Програма насичена концертами та фестивалями, які зазвичай в містах проводять за спонсорські кошти та в рамках різних рекламних кампаній.

Починаючи з 2013 року,  сума стала найбільшою. Так в 2014 році кошторис складав 266 тис. грн. Тоді влада, і не лише столична, урізала всі необгрунтовані витрати, пояснюючи це війною на сході країни. Потім сума на свято з кожним роком з невеликими коливаннями, але зростали.

2015 рік – 0,7 млн грн

2016 рік – 0,4 млн грн

2017 рік – 1,4 млн грн

2018 рік – 2,5 млн грн

2019 рік – рік виборів і нестабльної політичної ситуації команда міського голови Кличка вирішила взяти приклад з президента Порошенка і на власний піар витратити аж 11, 3 млн грн, назвавши це «святкуванням Дня міста».

Виникають питання: а що, війна вже закінчилась? А що, місто вже не бере кредит у банка реконструкції та розвитку на ремонт тепломереж? Я впевнений, що кияни б з радістю відмовились фестивалити, аби тільки на них не вішали нові борги через невміння влади розпоряджатись коштами в інтересах міста.

Також варто нагадати Кличку і, принагідно й Гройсману, який заклеїв “соціальними” білбордами півкраїни, що витрачати бюджетні кошти на власний піар – погана прикмета, Порошенко тому яскравий приклад.