Націоналіст з Одеси: дніпрянам розкажуть про життя та здобутки Юрія Липи

3 Травня 2019 21:47

Сьогодні 21:00
Націоналіст з Одеси: дніпрянам розкажуть про життя та здобутки Юрія Липи

В цю неділю, 5 травня, у Січеславській Просвіті відбудеться лекція, яка присвячена відомому громадському діячу, письменнику та ідеологу українського націоналізму Юрію Липі. Про це повідомляє Дніпроград із посиланням на сторінку заходу в Facebook.

Як зазначають організатори, серед українців поширена думка, що націоналізм це явище суто західноукраїнське. Втім, потужні ідеологи націоналізму народжувалися та діяли не лише на заході, а і на сході та навіть у Одесі. Одним із таких націоналістів і є Юрій Липа.

“Одним з найпотужніших джерел посилення українського націоналістичного руху якраз і став лікар, письменник, громадський діяч і борець національно-визвольних змагань з міста, що його звуть Південною Пальмірою – Одеси. Ім’я цієї людини – Юрій Іванович Липа. За своє недовге, та сповнене чином життя цей чоловік врятував безліч життів і дав надію зраненим поразкою 1917-го року душам на те, що іскра українського життя зможе стати яскравим полум’ям, що своїм світлом осяє увесь світ”, – пишуть організатори.

Лекція відбудеться 5 травня о 16:30 за адресою вул. Володимира Мономаха 17А, 2 поверх. Під час лекції ви дізнаєтесь про життєвий шлях героя, його літературну спадщину та той внесок, що був зроблений Юрієм Липою в розвиток української державницької думки.

Автор: Антон МОРОЗ

Джерело: dniprograd.org