В Боярській лісовій дослідній станції відкрили лінію обробки пиломатеріалів

16 Травня 2019 00:07

15 травня 2019

nubip.edu.ua

Голова наглядової ради НУБІП та ініціатор закону про мораторій на вивезення лісу-кругляка Микола Томенко відвідав Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів та природокористування  «Боярська лісова дослідна станція», де сьогодні запустили нову лінію обробки обрізних пиломатеріалів.

«Сьогодні НУБІП показує чудовий приклад, як  можна відновлювати деревообробну галузь, працювати над системою газозаміщення та створення нових робочих місць. Розширення виробництва на Боярській лісовій дослідній станції також дає можливість студентам, які навчаються на відповідних спеціальностях, здобути потрібні навички та займатися науково-практичною діяльністю.»

До відкриття такого цеху підштовхнула загальноукраїнська криза з реалізації лісоматеріалів круглих.

У розмові з журналістами Микола Томенко зазначив, що для того, аби такі події, як в Боярській лісовій дослідній станції, стали не виключенням, а нормою,  потрібно системно працювати в цій сфері.

«На сьогоднішній день п`ятий рік Державне агентство лісових ресурсів не має керівника і не зрозуміло як ця галузь взагалі працює, оскільки відсутня елементарна програма розвитку та стратегія. Налагодити систему можливо лише постійною роботою та виключення корупційної складової з цієї сфери. А поки ми будемо всіляко підтримувати такі поодинокі ініціативи впровадження нових технологій у виробництві деревини.»

Розділи: Суспільство

Джерело: ridna.ua