Підготовка до опалювального сезону на Дніпропетровщині

22 Жовтня 2014 12:34
vch-uman.in.ua

vch-uman.in.ua

Як відомо, в цьому році початок опалювального сезону відклали. Замість 15 жовтня офіційно підігрівання будинків перенесли на 1 листопада. Втім, можливо почнуть раніше, якщо втрутиться погода. Нижче +8 протягом трьох днів – і батареї запрацюють. Принаймні, такі обіцянки профільних міністрів.

Наступний же опалювальний сезон лякає 30% економією газу і зниженням норми тепла в квартирах. Чи буде він таким страшним, як його малюють, розбиралися журналісти програми «Детали. Итоги» каналу «34».

У Дніпропетровську, говорять, готовими до опалення і житлові будинки, і котельні. Ремонти провели, курс на енергоефективність узяли. Газовий кран обіцяють не прикручувати. Хоча дочекатися запуску котелень жителям квартир не так просто. Вони, м’яко кажучи, вже трохи замерзають.

Звітують про готовність зігріти городян і в Кривому Розі. Говорять, протягом літа тут регулярно проводили засідання з підготовки до опалювального сезону.

Не відстає і Дніпродзержинськ. Тут навіть встановлювали нові котельні, які дозволяють економити до 30% газу.

Обіцяють не заморозити своїх і в сусідній Запорізькій області. Там теж звітують про 100%-ву готовність. Тому, як з Києва дадуть команду, відразу подадуть тепло в квартири. За планом, це повинно статися 1 листопада.

Ще одна страшна новина нинішнього опалювального сезону: +16 у квартирах. Мовляв, Міністерство регіонального розвитку запропонувало понизити санітарну норму на два градуси, щоб заощадити пару сотень мільярдів. Втім, місцеві чиновники народ заспокоїли: дана норма носить рекомендований характер.

Джерело: Gorod.dp.ua