НТУ «Дніпровська Політехніка» розпочинає набір до літнього наукового табору для школярів

10 Червня 2019 20:13
НТУ «Дніпровська Політехніка» розпочинає набір до літнього наукового табору для школярів

НТУ «Дніпровська Політехніка» розпочинає набір до літньої школи для учнів 9-10 класів міста і регіону. Про це під час прес-конференції у медіахолдингу “Відкритий” розповіли проректор НТУ «Дніпровська Політехніка» Юрій Хоменко, завідувач кафедри загальної та структурної геології Сергій Шевченко та асистент цієї кафедри Євгенія Солдатенко, передає Дніпроград.

Як відомо, цього року “Дніпровська Політехніка” відзначає своє 120-річчя.

“Ми зустрічаємо цю дату цікавими проектами. Не лишаються поза увагою і школярі — наші майбутні абітурієнти. Ми пропонуємо хлопцям та дівчатам відвідати літній табір на базі НТУ «Дніпровська Політехніка» та спортивно-оздоровчого табору «Гірник», який поряд з курортом Орлівщина. Мета — напрацювання навичок у рамках екологічної, геологічної та інших секцій. В організації табору задіяні усі кафедри нашого університету”, — розповів Юрій Хоменко.

За словами Сергія Шевченко, школа розрахована на учнів 9-10 класів. У рамках екологічного напрямку планується вивчення флори та фауни лісів та певних ділянок степу та лісостепу. Що стосується геологічного напрямку роботи, то учасників забезпечать усім необхідним обладнанням, що дасть можливість спробувати свої сили у дослідженні мінералів та самоцвітів. Окрім цього, діти навчаться ставити палатку та готувати їжу на вогнищі.

“Під час табору школярі  ознайомляться з роботою свердловини та побачать, як працює відкачка підземних вод”, — додав Сергій Шевченко.

Як зазначила Євгенія Солдатенко, «Дніпровська Політехніка» має намір залучити до літньої школи учнів і вчителів профільних шкіл із поглибленим вивченням іноземної мови. Мета — розповідати про геологію та екологію іноземними мовами.

Охочі зареєструватися в табір можуть звертатися за телефонами: 744-14-11, 47-08-10 або писати на e-mail: rector@nmu.org.ua

Автор: Уляна ОЖИНСЬКА

Джерело: dniprograd.org