Активісти продовжують безстрокову акцію проти вирубки дерев

10 Червня 2019 20:08
Активісти продовжують безстрокову акцію проти вирубки дерев

Сьогодні, 10 червня, екоактивісти вийшли на акцію з вимогою не допустити вирубку дерев на вулиці Короленка. Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на публічну сторінку у Facebook SaveDnipro.

Активісти розповідають, що вранці, близько 8:15, на вулицю Короленка за рештою платанів приїжджала вишка “дроворубів”, найнятих Дніпровською міською радою. Завдяки небайдужим містянам, які досі знаходяться на місці подій, спилювання поки вдається уникнути.

“Даний факт демонструє, що влада Дніпра продовжує нехтувати громадською думкою, вимогами закону (проведення громадських слухань, оприлюднення проекту, проведення тендеру — все це, звичайно, не було виконано) і здорового глузду (вирубка здорових молодих дерев цінної породи)”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, о 15:00 дніпряни, які долучилися до акції, завітали до міської ради та передали чиновникам і очільнику Дніпра дрова, як символ зрублених дерев.

Екоактивісти вимагають впровадити мораторій на знесення та “обрізку” здорових дерев і прийняти прозорі та зрозумілі правила поводження з зеленими насадженнями.

Нагадаємо, наразі на вулиці Короленка між проспектом Дмитра Яворницького та Троїцькою площею розпочалася маштабна реконструкція. Цей відрізок вулиці має стати пішохідною алеєю. Проект передбачає повне знищення дерев по вулиці Короленка та на проспекті вздовж будівлі, що готується до реконструкції. Натомісь пропонується викладена каменем алея аж з чотирма маленькими платанами. Їх мають висадити після закінчення ремонтних робіт – у 2020 році.

Автор: Дарина ТВАРА

Джерело: dniprograd.org