Школярі змагалися у “Фінановій грамотності”

19 листопадаа 2014 10:18

       _1_14163462765350-16BC          У Дніпропетровську відбувся перший в Україні турнір «Фінансова грамотність»
Дніпропетровщину представляли дві команди. Загалом, у Всеукраїнському змаганні брали участь 14 шкільних збірних з різних областей. Зокрема, й представники Донеччини.
Раніше усі учасники чемпіонату прослухали спеціальний навчальний курс «Фінансова грамотність».
Ініціаторами проекту виступили Університет банківської справи НБУ за підтримки Національного банку України. Організатори розробили для команд 20 конкурсних питань. Вони стосувася податкової системи, фінансових видатків, банківської справи та фондового ринку України загалом. Відповіді на них школярі шукали під час дебатів.
Турнір є заходом у рамках дослідно-експериментального освітнього проекту з підвищення рівня фінансової грамотності української молоді, який провадить Університет банківської справи НБУ за підтримки Національного банку України та програми розвитку фінансового сектору USAID/FINREP. Проект був започаткований у 2012 році. За цей час науковцями УБС НБУ розроблено програму навчального курсу «Фінансова грамотність» та підготовлено вчителів до викладання курсу.
Як повідомляє сайт Дніпропетровської ОДА, у підсумку обидві збірні Дніпропетровщини здобули спеціальні відзнаки та персональні сертифікати. Перемогу у першості виборола Сумська область. Далі у турнірній таблиці – представники Харківщини. Третє місце поділили між собою команди з Донеччини та Київщини.
Переможцям турніру, а також тим, хто показав у змагання високі результати, організатори вручили низку подарунків. Зокрема, у переліку відзнак сертифікати на знижки на навчання у Дніпропетровському університеті імені Альфреда Нобеля та Національного університету банківської справи, «золоті» медалі від Нацбанку та запрошення на екскурсію до Культурно ділового центру «Менора».                                            Присуджували також і нагороди і за толерантність, вміння вести дискусію, за кмітливість та креативність, а також персональні відзнаки від кафедри Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля.
Особливою нагородою турніру стали унікальні дерев’яні флешки, оздоблені петриківським розписом.