У школах Дніпропетровська – єдиний інформаційний освітній простір

20 листопадаа 2014 23:02

       th_УченьДніпропетровськ – перше місто України, яке впровадило єдиний інформаційний освітній простір у школах. Про це повідомляє сайт міськради.

           «Центр інформаційних технологій та ресурсний центр інформатизації освіти у співпраці з компанією «Майкрософт Україна» створили для усіх шкіл міста єдиний інформаційний простір dnepredu.dp.ua на основі технології MicrosoftOffice365. Cервіси та технології, на яких побудовано цей простір, пройшли випробування у Ресурсному центрі Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій при ДНУ ім.О.Гончара.

        На базі цього центру представники всіх навчальних закладів пройшли так звані майстер-класи з користуванням даним інформаційним простором», – зазначила заступник начальника управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Наталія Гавриленко.

      За словами керівника центру інформаційних технологій Миколи Кузічева, єдиний інформаційний простір dnepredu.dp.ua розрахований виключно на школи. «Директори та завучі усіх шкіл мають власний логін і пароль для входу у даний простір. Система слугує для надання та обміну будь-якою інформацією. Там розміщена єдина шкільна електронна пошта, сховища та засоби для створення і зберігання навчальних та методичних матеріалів, проектів, відео-конференцій.              Наразі впроваджується і електронний документообіг між міським управлінням освіти та науки і школами. Систему також можна використовувати для дистанційного навчання дітей», – сказав Микола Кузічев. Він додав, що будь-яка школа за допомогою фахівців може створити власний інформаційний простір і приєднати його до єдиної освітньої системи міста dnepredu.dp.ua.
Як зазначив директор ліцею інформаційних технологій Сергій Григор’єв, єдиний інформаційний простір dnepredu.dp.ua має ліцензію і спеціальний захист від зовнішнього втручання, в тому числі і від реклами.
Керівник програми «Партнерство у навчанні» компанії «Майкрософт Україна» Роман Рудюк підкреслив, що Дніпропетровськ є лідером у комплексному впровадженні в освіті проектів з інформаційних технологій, у тому числі це створення єдиного освітнього інформаційного простору міста, проведення Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій.
За інформацією управління освіти та науки міської ради, у 161 школі міста працюють 234 комп’ютерних класів, основам інформатики учнів навчають 450 вчителів. Цього року за бюджетні та позабюджетні кошти для навчальних закладів міста було придбано 260 нових комп’ютерів.