У Дніпропетровську відкрилася виставка енергозберігаючих технологій

3 Грудня 2014 18:59

      3_a У Дніпропетровській міській раді відкрилася виставка енергозберігаючих технологій. Про це повідомляє сайт міськради.

            Виставка покликана ознайомити містян з  енергозберігаючими технологіями. Зокрема, на ній представлені  сонячні батареї, вітряки, лічильники, труби з утепленням, енергозберігаючі вікна, матеріали для утеплення будинків тощо.

       За графіком на виставці працюватиме консультант, який відповідатиме на запитання відвідувачів. Виставка відкрита у будні дні.

          Сьогодні у місті вже розроблений міський енергетичний план –  це так звана стратегія  енергетичного розвитку, яка містить не лише аналіз енергетичного стану міста, а й конкретні дії для його покращення.

    Згідно з планом, найближчим часом заплановано запровадження енергозберігаючих проектів у житлових будинках та будівлях бюджетної сфери. На сьогодні вже проведено енергосканування будівель, в результаті якого виявлено, що 65 % житлового фонду знаходиться в зоні високого енергоспоживання і низької енергоефективності –  енергоспоживання цих будинків в 1, 5 рази більше встановленої норми.

        В енергозбереженні міська влада, у першу чергу, співпрацюватиме з ОСББ та ЖСК, оскільки такі об’єднання більше за всіх зацікавлені в утепленні власного будинку та готові витрачати на це кошти.
У минулому році, у співробітництві з компанією ДТЕК та проектом USAID,  проведено енергозберігаючі заходи у школі №53, НВК №122 та дитячому садку №299.

         Там, з-поміж іншого, утеплені за сучасними технологіями фасади, встановлені теплозберігаючі склопакети тощо. Завдяки цьому вдалось на 30% зменшити споживання палива.Коштом компанії ДТЕК також у 2013 році реалізовано проект «Енергоефективна школа» – в 10 школах, відібраних на конкурсній основі впроваджено навчання основам енергозбереження.

         Цього року компанія ДТЕК згідно з проектом «Соціального партнерства»  встановила в 11 житлових будинках Самарського району автоматичні індивідуальні теплові пункти. Загалом, цього року завдяки впровадженню енергозберігаючих заходів різними підприємствами та установами міста вдалось зекономити майже 17 мільйонів гривень.