У Дніпропетровську відкриється перше в Україні Локальне демократичне агентство (ALDA)

26 Грудня 2014 21:09

3627_minДля реалізації спільних проектів з регіонами ЄС і розвитку місцевих громад та місцевої демократії у травні 2015 року у Дніпропетровську відкриється перше в Україні Локальне демократичне агентство (ЛДА). Ініціатива реалізується у співпраці Дніпропетровської обласної ради та Воєводства Нижньої Сілезії. Про це повідомляє  сайт облради.

Агенція займатиметься впровадженням та моніторингом демократичних процесів у регіоні, буде підтримувати розвиток громадянського суспільства та відкриє перед людьми можливості, щоб вони самостійно могли співпрацювати з органами влади та впливати на ефективність їх роботи.

Крім того, агенція зможе забезпечити співпрацю громад Дніпропетровщини з представниками місцевих і регіональних влад Ради Європи, а також з програмами Східного партнерства ЄС.

Основні партнери ЛДА Дніпропетровськ: воєводство Нижня Сілезія (Польща), регіон Ельзас (Франція) , місто Льєж (Бельгія) та місто Акмяне (Литва).

У 2006 Локальне демократичне агентство відкрилося в Кутаїсі (Грузія), а в жовтні 2011 року – в Гюмрі (Вірменія). ЛДА в Україні стане частиною мережі локальних демократичних агентств в районі Східного партнерства та Західних Балкан.